NieuwsUncategorized

Uitbreiding directie MeyerBergman Erfgoed

By 24 december 2018 No Comments

Utrecht, 17 december 2018 – Met ingang van 1 januari 2019 heeft de MeyerBergman Erfgoed Hans Broekman (55) aangesteld als adjunct-directeur van het ontwikkelingsbedrijf binnen de Groep. Broekman was sinds 2017 bij de Gemeente Tilburg werkzaam als Concerndirecteur en daarvoor bij NS Stations als Manager Stationsontwikkeling. Daarnaast is Briene Zijlmans (55) aangesteld als Financieel Directeur van de Groep en tevens als Directeur van Buitenplaats Doornburgh. Daarnaast wordt Peter Mulder (43), momenteel Directeur van het ontwikkelingsbedrijf, per diezelfde datum Directeur van de MeyerBergman Erfgoed Groep.

Ton Meijer, DGA MeyerBergman Erfgoed Groep: “Wij zijn zeer content met de aanstelling van Hans Broekman en Briene Zijlmans. Daarmee, en met de promotie van Peter Mulder tot directeur van onze Groep, maken wij een volgende stap in de verdere groei en professionalisering van onze organisatie. Herontwikkeling en herbestemming van erfgoed is zeer actueel; het vraagt behalve een specifieke expertise ook een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid waar bij alle heren in ruime mate sprake van is. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat wij met deze uitgebreide directie, onze positie als expert op het gebied van erfgoed verder kunnen uitbouwen.”

Vanuit zijn passie voor de stad heeft Hans Broekman de afgelopen 25 jaar vanuit zowel private – als publiekzijde sturing gegeven aan toonaangevende, stedelijke projecten. Laatstelijk als ambtelijk opdrachtgever namens de Gemeente Tilburg voor onder meer de herontwikkeling Spoorzone en de transformatie van industrieel erfgoed naar kennis- en culturele instellingen en vernieuwende werk- en woonmilieus. Binnen NS Stations is hij onder meer betrokken geweest bij de herontwikkeling van monumentale stations als Maastricht en Leeuwarden.

Briene Zijlmans heeft uitgebreide management ervaring in grote en kleinere organisaties zowel commercieel (o.m. Shell) als ook in de culturele wereld (De Nationale Opera & Het Nationaal Ballet, Groninger Museum). Na jarenlang vooral in het buitenland werkzaam te zijn geweest voor commerciële organisaties, is Zijlmans’ focus steeds meer gericht op non-profit werkzaamheden en de wereld van cultuur en erfgoed. Deze brede ervaring komt nu samen in de gecombineerde functie als Financieel Directeur van de Groep enerzijds en Directeur van Doornburgh, buitenplaats voor kunst en wetenschap, anderzijds.

MeyerBergman Erfgoed Groep is specialist op het gebied van herbestemming- en herontwikkeling van vastgoed. De missie van dit team van architecten, programmamakers en ontwikkelaars is dan ook: een actieve inzet voor het behoud, herontwikkeling en herprogrammering van monumentaal erfgoed. MeyerBergman Erfgoed Groep heeft bijna 50 jaar ervaring met complexe (binnen)stedelijke ontwikkelingsopgaven, o.m. Oosterdokseiland in Amsterdam, Stadshart Amstelveen en De Resident in Den Haag. Actuele voorbeelden van projecten van MeyerBergman Erfgoed zijn de Westergasfabriek in Amsterdam, Paleis Soestdijk en Landgoed Doornburgh in Maarssen.

www.mbegroep.nl